אם את קוראת את התווית של מוצרי טיפוח העור, את עשויה להכיר מונחים כגון "לא קומדוגני", "היפראלרגני" ו"נטול ריח". הרי רופאי עור ממליצים על מוצרים עם מאפיינים אלו במשך שנים. אבל אם את רק מתחילה בשגרת טיפוח העור או עדיין אובדת עצות לגבי משמעותם של מונחים אלו, הנה הסבר קצר:
קומדונים (הידועים גם כראשים שחורים או לבנים) הם למעשה נקבוביות חסומות. קומדונים פתוחים ידועים גם כראשים שחורים, בעוד קומדונים סגורים נקראים בדרך כלל ראשים לבנים.
מוצרים שאינם קומדוגניים מומלצים לעור שמן או נוטה לאקנה. מוצרים אלו מתאפיינים בדרך כלל במרקם קליל יותר או מרכיבים פחות שמנוניים למניעת חסימת הנקבוביות.
חשוב לדעת כי למרות שמוצרים לא קומדוגניים מתאימים לעור עם בעיות אקנה, הם לא מבטיחים כי אף פעם לא תהיה התפרצות של אקנה שנית בעורך. אך
למרות שמוצרים לא קומדוגניים אינם תרופת פלאכדאי להתייחס לתווית של מוצר לא קומדוגני כהמלצה מועילה(1).
זהו מונח נפוץ נוסף המצוי על התוויות של מוצרי קוסמטיקה וטיפוח רבים לעור רגיש. התווית "היפואלרגני" נועדה לציין כי מוצרים מסוימים נוטים פחות לגרום לתגובות אלרגיות. לדוגמה, מוצרים היפואלרגנים רבים אינם מגיבים לאלרגנים נפוצים.
מוצר היפואלרגני עשוי להועיל לאנשים עם עור רגיש או הנוטים לגירוי עור. אך חשוב לדעת כי היפואלרגני אין פירושו בהכרח שאף פעם לא יופיעו תגובות אלרגיות כלשהן(2). אם את נוטה לסבול מאלרגיות, כדאי קודם לנסות מוצרים חדשים על שטח קטן של עור האמה כדי לראות האם יש לך תגובה אלרגית.
מי שיש להם אלרגיה לחומרי ריח או סלידה מריחות עזים צריכים להיות מודעים להבדל בין מוצרים נטולי ריח לבין מוצרים לא מבושמיםעל פי הרשות להגנת הסביבה של ארצות הברית, "נטול ריח" פירושו פשוט כי לא נוספו למוצר חומרי ריח כלשהם.
"לא מבושם" לעומת זאת, פירושו שהוסף חומר ריח למרכיבי המוצר כדי להסוות ריח לא נעים או לנטרל ריחות בכלל. לכן רק כי למוצר אין ריח ברור, אין פירושו שהוא בטיחותי לשימוש למי שרגיש לחומרי ריח(3). אם את רגישה לחומרי ריח, יש לקרוא בעיון את תווית המוצר.